0877 28 01 01
#

Чиста молекула вода

Като дългогодишни производители на качествена българска, натурална и органична козметика за лице, тяло и коса, ние създадохме голямо разнообразие от различни козметични продукти. Нашата марка еЛек е позната и предпочитана от всички, за които използването на органична козметика е начин на живот.

От козметичните продукти най-обичани и употребявани продукти са кремовете, или т. нар. козметични емулсии. Те са елегантни и приятни за ползване и могат да варират за всеки случай и вкус – крем, мус, лосион и т. н., като респективно тяхната консистенция е различна и всички те са леки и попиващи, без да остават мазен филм върху кожата. Освен това консистенцията е и в зависимост от продукта и нуждите на кожния тип, за който е предназначен. Козметичните кремове/ емулсии са единствените продукти, които комбинират в състава си вода и масла, което позволява едновременно присъствие както на водоразтворими, така и на мастно-разтворими активни съставки. Например – крем с Хиалуронова киселина, околоочен крем, Копринен лосион. Именно водоразтворимите активни съставки (Хиалуронова киселина,  пантенол, хибискус, Алое Вера и др), заедно с водата са отговорни за така необходимата хидратация на кожата. Активните съставки, вложени в емулсиите са специално подбрани заради изключително бързото си действие и комбинацията от безопасност и максимално ниво на ефикасност, доказана от международни научни изследвания.  Без вода клетките в кожата не могат да извършват своите процеси и кожата няма еластичност. Под влияние на външните фактори кожата ни губи вода, дехидратира се и ако не възстановяваме обратно тази вода, не само ще се влоши външния вид на кожата, но може и да се сблъскаме със здравословни проблеми. Дехидратираната кожа е състояние, а не тип. Известни са и последиците от дехидратирана кожа – бръчки, зачервяване, лющене, кожата остарява по-бързо. Съдържанието на вода в козметичните кремове подобрява усещането при допир с кожата и има охлаждащ ефект, за разлика от козметичните масла. Кремът с подходящи водоразтворими активни съставки е единственият вариант за хидратиране на много мазна кожа, където чистите масла не са подходящи, а мехлемите имат различна насоченост.

Да се спрем по-конкретно на водата в козметичните емулсии – изключително важна по значението си съставка. Именно водата подпомага усвояването на водоразтворимите активни съставки, някои от тях безкрайно нужни и полезни – Хиалуронова киселина, азиатска центела, пантенол, Алое Вера и др. Без наличието на вода тези така безценни съставки не биха могли да присъстват в козметичния продукт. Именно поради тази изключителна важност на присъствието на субстанцията вода, още в самото начало на нашата дейност, ние от еЛек съсредоточихме усилията си в търсене на чистата и полезна вода. В течение на времето използвахме сребърна вода, дестилирана вода. Всяка една от тях има своите предимства и недостатъци, а ние все пак търсехме нещо още по-добро. Със съдействието и подходящите насоки на BestWater въведохме в производствения си процес един от най-ефективните методи за пречистване на вода – молекулярно пречистената вода (purified water), който метод е вече предпочетен от много модерни производства. След големите фармацевтични заводи, за първи път в България, в производството на малка козметична компания се внедрява последно поколение, модерна система за молекулярно пречистване на водата.

Съществуват ключови разлики между обратната осмоза (методът за молекулярно пречистване) и филтрацията (методът за дестилиране). Обратната осмоза е най-дълбокият вид мембранна филтрация – хиперфилтрация, отстраняваща частици по-големи от 0,1 нанометра. Водата, пречистена с тази технология, е освободена до 99,9% от всички химически съединения, включително тежки метали, варовик, хлор, флуор, сулфати, нитрати, пестициди, амоняк и амониеви соли, както и всички микроорганизми (вируси, бактерии, водорасли и други патогени). След пречистването остават само молекулите на водата, заедно със съдържащите се натрий, калий, магнезий и калций. В последната фаза на пречистването се осъществява преструктуриране на водата, както и ревитализация за възстановяване на естественото състояние на водата – точно както Природата. Целият този процес прави молекулярно пречистената вода (purified water) особено подходяща за употреба от човека, както и за влагане в козметичен продукт. Получената вода на изхода на системата за обратна осмоза е доказано здравословна и най-полезна за човека. Като свойства тя е най-близо до разтопената вода от ледници – считана за най-чистата вода на света. Тя е в перфектна хармония с кожата, има физикохимични показатели, сходни с тези на клетъчната вода.


Какви са предимствата на използването на козметика с молекулярно пречистена вода (purified water)?

Известно е, че кожата е най-големият ни орган, т. е. всичко, което попада върху кожата, навлиза в организма ни и достига до всички органи и течности. Важно е да знаем каква вода се влага в козметиката, която използваме. Козметиката на еЛек, произведена с молекулярно пречистена вода (purified water), е с ниска минерализация, подходяща за продължителна употреба:

  •  без опасни примеси като тежки метали, флуориди, бактерии и вируси, нитрати и нитрити, и много други;
  •  премахнати са всички възможни алергени от водата – от хлора и полена до антибиотиците;
  •  подходяща е за хора с чувствителен имунитет – премахнати са дори и цисти (яйца на лямблиите, върху които хлорът и UV стерилизацията не въздейства);
  •  козметиката е защитена и от отпадъчните води на промишлени и селскостопански предприятия: феноли, нитрати и пестициди;
  • козметиката с молекулярно пречистена вода (purified water) подпомага подхранването на клетките и извеждането на токсините — защото всеки един от нас е мини-лаборатория.
  • във всеки продукт дозировката на молекулярно пречистената вода (purified water) е оптимална и винаги се проверява с фармацевтична прецизност.
  • стриктно се контролира физикохимичния състав на водата, за да се гарантира пълна безопасност за вашата кожа.
  • за всеки конкретен проблем – бръчки, загуба на еластичност, дехидратация, пигментни петна, несъвършенства – имаме решение с подходящите активни съставки, вложени в чиста молекула вода, която международната научна общност счита за най-ефективна.


                              Има ли недостатъци? Отговорът определено е - НЕ.


Отговорност за бъдещето:
Премахването на бутилираната и дестилирана вода е нашето лично участие в подобряването на екологичните показатели на околната среда. По този начин ние НЕ допринасяме за увеличаването на СО2 емисии върху околната среда, потреблението на енергия, разпиляването на ресурси.

С помощта на BestWater ние гарантираме личния си, зелен и по-устойчив начин на живот!

Екипът на еЛек

Имате въпрос? 0879 480 041
Връзка с нас? elek@tovaelek.com
Станете партньор elekorder@tovaelek.com