0877 28 01 01

Социална отговорност на еЛек


Отговорност към Природата
Отговорност към нашите клиенти, партньори и доставчици
Отговорност към България и българските производители

Защо еЛек

Нашият скромен екип се състои от хора, които се стремят към любов и състрадание не само в работата, но и в живота си. Мечтаем да преодолеем гнева, да обуздаем агресията и насилието, да помогнем на страданието и да изградим единство в този така разделен свят.

eЛeк – Произвеждат се от нас, за да бъдат Лек за Вас.

За нас всеки клиент е специален. Затова смятаме, че е важно да покажем на всеки, проявил интерес, защо тези продукти са различни от другите и какви са положителните им страни:

 • Автентичност – продуктите на еЛек са изцяло авторски. Създадени са по наши авторски рецепти и идеология, никога не се опитваме да копираме когото и да било. Това  много често предизвиква интерес у клиентите ни, защото това което произвеждаме ние, най-често няма аналог другаде.
 • За създаване на част от нашата продукция се вглеждаме в древното познание за силата на българските лечебни растения. В имената „Вранас” и „Дайва” се таят корени на стари български думи със значение Изцеление и Божи дар. „Хатона” в превод от старобългарски означава царствена.
 • Правим само това, което е правилно и честно;
 • Стремим се да има съответствие между думите и делата, между житейските ценности и постъпките в ежедневието.
 • Градим репутацията на еЛек благодарение на доброто представяне на нашите лековити творения. Не влагаме консерванти, парабени фталати и др. химически придобити субстанции. Продуктите си не тестваме върху животни. Силата на нашите продукти се базира на силата на Природата.
 • Имаме безкомпромисно отношение към изключителното качество – стриктно спазваме препоръките на Програмите за прилагане на добрите производствени и хигиенни практики (GMP), влагаме особено старание при изработка на продуктите си, което е и една от причините да имаме лоялни клиенти;
 • Помагаме на хората при нужда – това ни предпазва от егоизъм, лицемерие, агресия. За нас е важно да вярваме, че като им помагаме създаваме радост, която чувстваме и своя. Това ни носи дълбока удовлетвореност и щастие, при това в дългосрочен план;
 • Основните ни субстанции са естествено виреещи природни дарове – отнасяме се с Респект към Природата. Използваме само растения и билки, които подпомагат жизнения цикъл на почвите, не замърсяват околната среда. От тях произвеждаме продукти, които зареждат с добрина и вяра нашите клиенти;
 • Изкупуваме суровини от български производители и само ако дадена суровина не е налична от български производител, прибягваме до услугите на чужди производители.
 • Икономическа и социална подкрепа на фермерите – работим в посока подобряване благосъстоянието на определени общности. Стремим се да се снабдяваме със субстанции, произведени от малки SrartUp български компании. Снабдяваме се с билки и растения, събрани от хората в малки балкански селца, където почти нямат друг поминък. Важно за еЛек е да произвеждаме продукти с високо качество на основа на етично добити ресурси;
 • В продуктите си влагаме растения и билки, добивани от чисти от промишлено производство райони. България е плодородна и благословена, и същински рай за билките – една от най-богатите страни с растителни видове в света. Благодарение на географското положение на страната ни, и на разнообразните климатични и почвени условия българските билки съдържат висок процент биологично активни вещества. Те са богати на разнообразни химични съединения, етерични и тлъсти масла, витамини, микроелементи и други.
 • Всички етикети и визуални материали на еЛек са направени с ръчно изработени рисунки от нашия дизайнер;
 • Шрифтът, с който са изготвени рекламните материали на еЛек е единстеният на кирилица шрифт, създаден за хора с дислексия – Adys font.
 • Изграждаме коректна работодателска марка, която да помага за привличането и задържането на талантливи служители – отнасяме се с необходимата човещина към всеки отделен служител. Зачитаме правото му на справедливо възнаграждение, почивка и време за семейството;
 • Клиентите ни се доверяват на нашите етични бизнес практики, на нашето отношение към околната среда и към хората, които отглеждат билките и доставят други суровини и продукти на еЛекФилантропията – това е което ни отличава, носи ни чувствителни ползи, сред които по-добра репутация на пазара и сред обществото, по-устойчиво развитие. Така, малко по малко си спечелваме доверието на клиентите и гледаме напред в посока устойчиво и трайно развитие;
 • Спонсорираме отделни прояви, събития – младежки колоездачни турове, кратки и дълги кросове сред Природата, йога практики. Това са събития, в които участват много широк кръг от възрасти – от най-малките до най-възрастните;
 • Част от продуктите на еЛек раздаваме на хора в нужда, вместо да изхвърляме продукция. Тъй като продуктите ни са създадени с природни съставки, някои от тях естествени консерванти с дълъг живот, ние предпочитаме да ги даряваме на отделни групи и общества.
 • Рециклиране –  е кауза на еЛек, с мощно влияние за опазването на околната среда. Една от целите на компанията е 100% от етикети и опаковки, офисна и производствена дейност да са подчинени на правилата за рециклиране. Чрез рециклиране намаляваме замърсяването на природата, влияем върху устойчивостта на различни производствени процеси и индустрии, подобряваме качеството на живот.
 • Благодарност е най-често изпитваното от нас чувство – благодарни сме на клиентите си за вярата в нас; благодарни сме на партньорите ни за доброто сътрудничество, благодарни сме на прекрасния ни екип, без който нямаше да има еЛек
 • Ние сме Първата в България малка козметична компания, която въведе в производствения си процес молекулярно пречистената вода (purified water) – метод, който е предпочетен от много модерни производства. Премахването на бутилираната и дестилирана вода е нашето лично участие в подобряването на екологичните показатели на околната среда. По този начин ние НЕ допринасяме за увеличаването на СО2 емисии върху околната среда, потреблението на енергия, разпиляването на ресурси.

Така компанията ни прави добро и помага светът да стане малко по-добър. Затова отговорността да поддържаме това доверие на клиентите към нас, е изцяло наша.

Наша основна задача е да подкрепяме българското производство, както и да повишаваме качеството на произведените от нас продукти.

Имате въпрос? 0879 480 041
Връзка с нас? elek@tovaelek.com
Станете партньор elekorder@tovaelek.com